LİSE GES MODELİ VE TARİHÇEMİZ

Benek Koleji, 15 yıl önce kurulan bir okuldur. Buna rağmen lisemizin 6 yıllık geçmişi var. 15 yıl önce eğitim ve öğretime Çorlu’da apartman bir okul olarak küçük bir binada başladık.

Binamızda okul öncesi ,ilkokul ve ortaokul olarak açıldık. Bina küçük olduğu için lise bölümümüzü açamadık. 9 yıl Çorlu’daki binamızda eğitim ve öğretime devam ettik. Lise Giriş Sınavlarındaki başarılarımızdan dolayı, bizim Lisemizin olduğunu bilmeyenler hala var. Asıl önemli sebepse 6 yıl önce kampüsümüzü açtığımızda Fen ve Anadolu Liselerimiz için GES modeli anlayışımıza göre, KADEMELİ BÜYÜME yöntemini benimsedik.

Kademeli büyüme anlayışına göre, ilk yıl 9 ve 10. sınıflarla, eğitime başladık. Sonraki yıl, 11. sınıfı açtık. Üçüncü yılımızda da 12.sınıfımızı açtık ve ilk mezunlarımızı verdik. Yani, ilk 9 yılımızda lisemiz olmadığından ve LGS temelli eğitim verdiğimiz için lise eğitiminden uzaklaşmıştık. Kademeli büyüme sistemi ile lise alanında tecrübemizi geliştirdik ve üç yıl sonra ilk lise mezunlarımız, YKS’de tercihlerine, %75 başarı ile yerleştiler.

Son üç yıldır YKS’de başarımızı daha yukarıda sürdürmemiz lisemizi daha bilinir yapsa da istediğimiz tanınırlık seviyesine gelemedik. FEN VE ADADOLU LİSESİMİZİN FARKI ve İLKLERİ Bölgemizin tek lise televizyon kanalı BENEK TV ‘’ GENÇLİĞİN SESİ ’’ Dört yıldır liseli gençliğimizin etkinliği olarak sürüyor. İstanbul Aydın Üniversitesiyle eğitim,spor,kültür ve teknoloji alanında protokol imzaladık.

Trakya bölgesinde bir üniversite ile protokol yapan ilk ve tek liseyiz. Kardeş Okul Projemiz ile yabancı ülkelerdeki (Romanya ve Finlandiyalı) öğrencilerle ortak projeler yapan nadir liselerden biriyiz. Trakya’da CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi veya Fransızca adı olan Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire’in kısaltmasıyla CERN, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşudur.) giden ilk liseyiz.

Anadolu Lisesi